Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

Pěstování a oxid uhličitý

Oxid uhličitý (CO2) je velmi důležitý prvek, díky kterému dokážete svým rostlinám zaručit optimálnější podmínky pro zdravý růst. Pokud si osvojíte práci s CO2, můžete své výnosy zvýšit až o 20% - nebojte se, není to žádná věda.

Je již dlouhá léta znáno, že oxid uhličitý rostliny povzbuzuje k ještě lepšímu růstu. Můžeme jej přirovnat například k takovému energetickému nápoji, který opravdu mohutně podporuje zdravý růst a dozrávání plodů. V noci rostliny spotřebovávají kyslík, zatímco během dne potřebují dostatek CO2.

S nedostatkem CO2 se tedy můžeme nejčastěji setkat při indoor pěstování. Častokrát se jedná o vinu špatné ventilace, nebo špatného větrání. A jak nedostatek zpozorovat? Nejčastěji pozorujeme zpomalený růst - a to až o 40%.

Naše atmosféra nám poskytuje dostatek oxidu uhličitého pro úspěšné pěstování ve venkovních podmínkách, jak jej ale rostlinám dopřát v indoor podmínkách? Obecné pravidlo nám říká, že čím více světla rostlinám dáváte, tím více CO2 potřebují.
 

Pokud zvýšíte koncentraci CO2 ve svém growboxu na hodnotu cca 500 pmm, dočkáte se zrychlení růstu až o 20%. Jednu hranici však není dobře překročit, a to 1000 pmm. Při této koncentraci CO2 se dočkáte zvýšení růstu zhruba o polovinu. 

Podívejme se nyní tedy na způsoby, jak svým rostlinám dodat CO2. Na našem eshopu si můžete vybrat ze tří způsobů. Jsou to:

  • Pytlíky, které jednoduše zavěsíme do pěstebního boxu. Jedná se o nejjednodušší způsob dodávání CO2 rostlinám. Vydrží zhruba 2-3 měsíce. Nejvíce doporučujeme produkt Smart CO2 Boost za skvělou cenu.
  • Tablety, které můžete jednoduše přidat do zálivky. CO2 se dostane tak i ke kořenům a rostliny jej ještě lépe zužitkují. Doporučit Vám můžeme například tablety od značky No Mercy
  • Automatický generátor CO2, který jednoduše zajišťuje skvělé podmínky pro Vaše rostliny. U nás zakoupíte kvalitní CO2 Generátor od AirBomz

Na konec je nutné poznamenat, že při práci s CO2 je nutné dbát na zvýšenou opatrnost. Jelikož se jedná o bezbarvý plyn bez chuti i zápachu. Předtím, než vstoupíte do boxu či místnosti, kde produkty používáte, je doporučováno prostor vyvětrat