Síra

Chemický prvek nosící značku S. Síra je v rostlině důležitá pro průběh proteosyntézy (viz. pojem proteosyntéza) a je nedílnou součástí sirných aminokyselin či některých vitamínů (např. B1) a hormonů. Najdeme ji v semenech i buněčné šťávě a zásadně ovlivňuje hospodaření rostliny s vodou. Kromě toho, že se síra podílí na rostlinném růstu, prokazatelně zvyšuje výnos i kvalitu bylin či plodin (olejnatost, složení mastných kyselin).

  • Nedostatek síry: celkové žloutnutí listů a pozastavení růstu. Velmi často se objevuje také silně fialové zbarvení stonku a řapíků.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení