Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

1. díl Začínáme pěstovat indoor

Zdravíme Growery a zahrádkáře. Rozhodli jsme se, že vám v sérii článků vysvětlíme jak pěstovat indoor a co vše k tomu potřebujete. Každé vybavení bude mít svůj článek, kde ho podrobně rozebereme. 

pěstební grow box

 

Pro pěstování indoor budete potřebovat pěstební stan nebo-li growbox. Pěstovat můžete samozřejmě i bez stanu s odrazovou fólii na stěnách, nicméně pro začínajícího growera je pěstování v grow boxu nejlepší varianta.

Do grow boxu vložíme závěsné systémy (úchyty na stínidla), na které zavěsíme stínidla (reflektrory), které se většinou dodávají s objímkou. Do této objímky našroubujeme výbojku.

Nejčastěji se používají sodíkové výbojky HPS, úspornější CMH výbojky či do boxu můžete zavěsit LED osvětlení. Aby jste mohl tyto vysoko výkonové výbojky zapojit do zásuvky, potřebujete zařízení, které je schopné transformovat a regulovat tento výkon. K tomu se používají předřadníky. Dělíme je na magnetické či digitální a liší se především svojí váhou a cenou.

Nyní již máme zavěšená světla a svítíme. Abychom svítili pouze v době, kdy to kytky potřebují, používáme spínací hodiny. Dále je potřeba přítah a odtahu vzduchu v grow boxu. K tomu potřebujeme přítahový a odtahový ventilátor. Protože jsme ohleduplní a máme rádi jak sebe, tak naše sousedy, k tomuto ventilátoru připojíme uhlíkový filtr, který zničí nežádoucí pachy.

Poté toto duo napojíme na ventilační potrubí a umístíme k oknu ideálně tam, kde soused nenasává čerství vzduch. Nyní, pokud máme již vše připravené do boxu umístíme květináče nebo pěstební systém. Květináče (textilní, plastové) využijete pro pěstování v zemině nebo kokosu.

Pěstební systémy například pro pěstování ve vodě (hydroponie). V závislosti na volbě pěstování volíme patřičný substrát. Dále je potřeba zakoupit ideálně sud či nádobu, do které nalijeme vodu a obohatíme jí hnojivy, které dávkujeme podle výrobce.

Poté se nám bude hodit příslušenství jako teploměr, měřič ph vody či ec půdy, zahradní nůžky, hadice včetně čerpadla, sušící síť a další doplňky, které postupně rozebereme v dalších článcích. 

 

pěstební box grow.cz

 

Growbox schéma grow.cz