Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

Hydroponická hnojiva

Na trhu se pohybuje vysoké množství speciálních hnojiv pro hydroponické pěstování. Jak se v nich vyznat a jak vybrat to nejlepší pro Vás? 

Ze začátku si je můžeme rozdělit na hnojiva tekutá a hnojiva v tabletách. S tekutými hnojivy nemůžete šlápnout vedle, jistě jste je již někdy používali. Stačí jednoduše připravit živný roztok smícháním s vodou v doporučeném poměru a následně jej používáte. Často v menších množstvích a v častějších intervalech. Zatímco hnojiva v tabletách představují plnohodnotnou alternativu k tekutým hnojivům, navíc se vyznačují tím, že živiny uvolňují postupně.

Kdy začít s aplikací hnojiv u mladých rostlinek? Platí zde obecné pravidlo, které říká, že je ideální počkat do chvíle, kdy se objeví bílé špičky nově vytvořených kořenů.

Každý výrobce udává, jaké je doporučené dávkování hnojiva - to bychom neměli překračovat, vyhnete se tak spálení Vašich rostlinek, a Vaše rostlinky se budou těšit zdravému životu. Je nutné si říci, že pěstování v hydroponii je nemilosrdné a není tak tolerantní k chybám jako pěstování v kokosu či zemině. Pro začátečníky tedy můžeme doporučit aplikování polovičních dávek hnojiv, poté můžete postupně během následujících týdnů pomalu dávku zvyšovat až do doporučené koncentrace.

V hydroponickém pěstování je také velmi důležité měření. A to časté měření teploty vody s živným roztokem, která by měla mít ideálně 20-21 stupňů. Dále je opravdu nutné měřit hodnoty pH a EC. K tomu Vám můžeme vřele doporučit nějaký kombinovaný měřič, kterým zvládnete obojí.

Z našich zkušeností Vám můžeme vřele doporučit čtveřici hnojiv - BioNova, CANNA, GHE a Advanced Nutrients.

Z nabídky značky BioNova musíme jednoznačně "vypíchnout" produkt Hydro Supermix. Jedná se o biominerální hnojivo speciálně navržené pro pěstování v kapilárních systémech. 

CANNA je špičková značka, která nabízí pro hydroponii rovnou dvě produktové řady - CANNA Hydro a CANNA Aqua. Často se také setkáme s produkty pro měkkou a tvrdou vodu. 

GHE, nebo jak ji někteří znají, Terra Aquatica, legendární značka pro hydroponické pěstování, nabízí velmi široký sortiment hnojiv, ze kterého si každý vybere.