Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

O pěstování v kokosu

Dnešním tématem bude stále oblíbenější pěstební médium. Ano - jak již název článku napovídá, je řeč o kokosových substrátech. Proč jsou tak oblíbené, jak s nimi pěstovat a jakou značku zvolit? To se dovíte v dnešním článku.

Kokosové substráty se vyznačují perfektními vlastnostmi pro pěstování rostlin téměř všeho druhu. Nejčastěji však své uplatnění nacházejí v hydroponii, jelikož kokosová vlákna disponují (nejen) jednou dokonalou vlastností - dokáží pojmout opravdu hodně vody, přičemž jsou schopné zachovat skvělou míru vzdušnosti. Tím tvoří ideální prostor pro tvorbu kořenů a růst rostlin.

Díky obsahu vysoce prospěšných látek nabízí pěstování v kokosovém substrátu mnohem vyšší ochranu proti škůdcům a chorobám. 
Drtivá většina na trhu dostupných substrátů ve svém složení obsahuje také houbu Trichodermu, která povzbuzuje odolnost kořenů v boji s bakteriemi a plísněmi. Často se také setkáme se substráty s obsahem perlitu či keramzitu. 

Naprostou výhodou kokosových substrátů je to, že po použití je možné je opět použít. Hlavní věc, na kterou si musíme však dát pozor je odstranění všech kořenů, listů a dalších zbytků vegetace. Bez problému tak lze pěstovat až po tři pěstební cykly!

TIP: Slyšeli jste už o lisovaném kokosu? Lehké kostky dehydrovaného substrátu stačí jen namočit do vody, ty následně nabobtnají do požadovaného rozměru!

Shrňme si tedy v bodech, jaké jsou hlavní výhody pěstování v kokosu:

  • Podporuje rozvoj kořenů a celkově silných a zdravých rostlin.
  • Nabízí ideální pH prostředí 6,0 - 6,8.
  • Naprosto ekologické pěstování.
  • Výjimečná vzdušnost s dostatkem kyslíku.
  • Vhodné pro hydroponii.
  • Ideální množství fosforu a draslíku.
  • Obsahuje trichodermu.

Jaké produkty Vám můžeme nejvíce doporučit? 

Z našich dlouholetých zkušeností a ze zkušeností našich zákazníků Vám můžeme pěstování v kokosu jedině doporučit. Ačkoliv pro začátečníky bude pěstování trochu těžší, jsme si jisti, že si Vás kokos získá a stane se Vaším oblíbeným pěstebním médiem.

Děkujeme Vám za Váš čas a doufáme, že jsme Vám přiblížili výhody pěstování v kokosovém substrátu. Budeme se na Vás těšit opět u dalšího článku.

 

Tento článek pro Vás napsal Milan.