Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

Jak začít hydroponicky pěstovat

Hydroponie je čím dál oblíbenější způsob pěstování, při kterém se nevyužívá půda. Jediné, co pěstitel používá je hydroponický systém, živný roztok a pěstební médium. Jak hydroponický systém vybrat a jak o něj pečovat se dozvíte v dnešním článku.

Při hydroponickém pěstování se místo běžné zeminy využívají takzvaná inertní média, kterým je nutné dodávat živiny pomocí hnojiv a různých doplňků. Jedná se například o perlit, grodan kostičky či keramzit

Na začátku si musíte říci, jaké rostliny a kolik jich budete pěstovat. Dle této informace můžete následně zvolit velikost systému. 


Hydroponické systémy lze obecně rozdělit na dvě skupiny - aktivní a pasivní.

Aktivní systémy jsou systémy pro pěstitele, kteří chtějí mít nad svými rostlinkami neustálou kontrolu. Je možné u nich monitorovat intervaly zavlažování a celkový přísun potřebných živin. Použití cirkulačního čerpadla Vám znatelně časově odlehčí, jelikož se nebudete muset věnovat rostlinám každý den. Naopak pasivní systémy fungují s gravitačním tlakem z nádrže, nepotřebujete tedy žádnou elektřinu, čerpadla ani spínače. Jsou cenově dostupné a vhodné pro zvědavé pěstitele, kteří by si rádi vyzkoušeli hydroponické pěstování na pár rostlinkách. 

Tou nejdůležitější věcí, kterou je třeba sledovat jsou hodnoty pH a EC živného roztoku. K tomu Vám můžeme doporučit některý z našich kvalitních měřičů.

Pokud již máte hydroponický systém a pěstební médium, budete také potřebovat hnojiva na hydroponii

 Pokud Vás téma hydroponického pěstování zaujalo a potřebovali byste pomoc s výběrem vhodného systému, rádi Vám pomůžeme. Stačí nám napsat na náš chat nebo poslat e-mail. Budeme se na Vás těšit u příštího článku.

Tento článek pro Vás napsal Milan.