Jak bojovat proti škůdcům?

Zdravíme Vás u dnešního článku, ve kterém si povíme o velmi důležitém tématu, a sice ochraně rostlin před škůdci.

Jak zabránit objevení škůdců na Vašich rostlinách a jak proti nim účinně bojovat a zbavit se jich? To se dovíte níže.

Nejlépe zabránit objevení škůdců můžete již při nákupu rostlinky - kontrolou. Při pečlivé kontrole celé rostliny doporučujeme prozkoumat její listy a stonky. Špatným znamením na rostlinkách jsou především malé pavučinky, které způsobují svilušky, nebo lep na listech od puklic.
Svilušky, mšice a puklice, to jsou ty nejběžnější a nejznámější škůdci, které můžeme u svých rostlin objevit. 
Velmi účinné proti létavému hmyzu jsou zejména lepové desky či šipky Stopset, které pomáhají k rychlé indikaci a okamžitému zakročení. 



Pokud si bohužel přinesete domů, na balkon, či na zahradu nějakého nezvaného hosta, nebo se u Vás objeví, je třeba problém řešit.
Nejlepší je začít kontrolou všech Vašich rostlin, abyste určili rozšíření napadení. K tomu Vám můžeme také doporučit některý z našich mikroskopů, který Vám pomůže přesné určení škůdce.

To nejdůležitější proti boji se škůdci je rychlá akce. Jakmile zjistíte, že jsou Vaše rostlinky napadeny, doporučujeme pořízení speciálního
přípravku proti savým, či žravým škůdcům. Neméně důležité je to, abyste nepolevili, a opakovaně pokračovali v hubení, dokud škůdci nezmizí. Avšak dbejte na instrukce k použití u každého přípravku, vyhnete se tak případným škodám na plodech užitkových rostlin.
Je také dobré používat preventivní postřiky proti škůdcům, které rostlinám také dodají výživné látky a zvýší jejich obranyschopnost.

TIP: Je velmi důležité aplikovat postřik také na spodní strany listů, kde se většina škůdců vyskytuje!

Pro jednoduché a účinné odpuzování hmyzu a dodání vitality rostlině Vám můžeme doporučit 100% organický přípravek 
od značky BioBizz, Leaf Coat Spray
Pokud se u Vás již vyskytly nepříjemné svilušky, velmi efektivně se o ně postará Spider Mite Control, oblíbený přípravek, díky kterému sviluškám učiníte přítrž. 
Oblíbený je také Spruzit postřik, pomocí kterého zatočíte se žravým a savým hmyzem. S mšicemi, třásenkami, housenkami, a další havětí. 

 

Od srdce Vám přejeme, aby se Vám starosti se škůdci vyhnuly a Vy jste se mohli soustředit pouze na příjemné, radostné pěstování a užívání si skvělé, zdravé úrody.

Tento článek pro Vás napsal Milan.