Výprodej je tu! Nejnižší ceny výbojek, stanů, ventilátorů, hnojiv a dalších produktů. Nabídka ZDE

Jaké jsou fáze života rostlin?

Dnešní článek bude určený spíše pro začátečníky, ale jistě také poslouží pokročilým, či zkušeným pěstitelům pro rozšíření obzorů.

Život rostlinky má tři fáze, které si níže rozebereme a doporučíme Vám některé produkty, které se nám i našim zákazníkům 
během let zkoušení osvědčily. Jde o fázi klíčení, růstu a květu.

Fáze klíčení začíná jednoduše - zasazením semínek a jejich naklíčením ve skleníčku, či pařníku. Po vyklíčení rostlinek se přesouvají
do menších květináčů. V případě, že pořizujete řízky či naklíčená semínka, tak pokračujete rovnou k následující fázi.
Fáze klíčení by měla probíhat v době mezi koncem února do poloviny května.

Naším nejoblíbenějším médiem pro sázení semínek jsou Jiffy tabletky. Jedná se o stlačený kokos a rašelinu do malé tabletky, kterou stačí zalít vodou a je připravena k použití. Jednoduché, efektivní řešení.
Pro začínající pěstitele můžeme doporučit například set od značky ROOT!T, který tvoří malý skleníček, sadbovací houbičky, dvě hnojiva a knížku.
Za zmínku stojí také kompletní sada pro naklíčení 12 kousků semínek Plagron Seedbox.
A kam rostlinky přesadit? V naší nabídce naleznete mnoho druhů květináčů, plastových, či stále oblíbenějších textilních. Co se týče substrátu, můžete zvolit například lehce předhnojený LightMix od BioBizzu.

 

Po fázi klíčení přichází růstová fáze, během které rostlina nabývá o většinu zelené nadzemní hmoty. Ve venkovním prostředí tato fáze trvá déle, než v indooru. S příchodem dubna většinou můžete rostlinky přesunout do venkovních prostor, jelikož délka denního světla je již pro rostliny a jejich vývoj dostatečná. Avšak může se stát, že noční teploty mohou klesnout pod bod mrazu, kvůli tomu je lepší přesunout rostliny až v polovině dubna, kdy je jejich pobyt venku bezpečnější. 

Pro tuto fázi jsou velmi oblíbená například hnojiva od Plagronu, zvláště z řady Alga. Organické hnojivo Alga Grow pro pěstování v zemině
zaručí skvělý růst Vašich rostlinek. V kombinaci s doplňky jako třeba Vita Race, Power Roots dosáhnete bezvadných výsledků.
Pokud chcete pěstovat v indoor podmínkách, je opravdu důležitá volba pěstebního stanu a osvětlení - více v tomto článku.

 

Jako poslední je tu květová fáze. Ta přichází v červenci až srpnu, v závislosti na druhu rostliny. V této fázi rostlina tvoří květy a následně i plody, které od konce srpna do začátku října sklízíme. 

Pro tuto fázi Vám můžeme vřele doporučit opět hnojivo na květ od Plagronu, Alga Bloom, ale naprostou špičkou je produkt Green Sensation
Tento koncentrovaný doplněk zajistí produkci dokonale mohutných květů a obrovských plodů.
Oblíbený je také extra silný květový stimulátor Monster Bloom od Groteku, přírodní booster Bud Candy od Advanced Nutrients, či Bloom Booster od GHE.

Doufáme, že se Vám článek líbil a za Vaše případné dotazy budeme rádi. Můžete se na nás obracet jak na e-mailu, či na chatu. Rádi Vám poradíme s výběrem vybavení pro úspěšné pěstování přímo pro Vás.

Tento článek pro Vás připravil Milan.